Roetfilter Reiniging

Klaar terwijl u wacht!

Roetfilter Reiniging

Roetfilter Reiniging

Bij Chip-motion kunnen wij u ook helpen op het gebied van roetfilter problemen. Het is niet te vermijden dat een roetfilter verstopt kan raken. Het verstopt raken van het roetfilter kan zorgen voor motorproblemen. Dit wil men natuurlijk voorkomen. Wij kunnen uw roetfilter volledig reinigen, waardoor dergelijke problemen voorkomen kunnen worden.

Wat is een roetfilter?

Dieselmotoren stoten roetdeeltjes uit die schadelijk zijn voor het milieu en onze gezondheid. Roetdeeltjes ontstaan door een onvolledige verbranding van dieselbrandstof. Deze roetdeeltjes kunnen worden gefilterd door een roetfilter. Hierdoor hebben veel dieselvoertuigen een roetfilter.

Wat zegt de Europese wetgeving over de uitstoot van dieselvoertuigen?

Sinds 2009 zijn de euronormen aangepast. De zogenaamde Euro-5-norm is van kracht gegaan. Euro-5 is een emissienorm voor voertuigen die in de Europese Unie in oktober 2009 van kracht werd. Deze emissienorm heeft ervoor gezorgd dat vanaf dat jaar iedere dieselmotor over een roetfilter dient te beschikken. De uitstoot van deze voertuigen moet binnen de Europese norm blijven. Deze normen zijn zo laag dat het noodzakelijk is om een roetfilter te hebben.

Roetfilter verstopt en wat kunt u hieraan doen?

Men denkt vaak dat een roetfilter vervangen dient te worden op het moment dat het verstopt is. Dit is vaak niet het geval! Een roetfilter kan vaak door middel van reiniging weer zo goed als nieuw functioneren. Bij Track-Motion kunt u terecht voor professionele roetfilter reiniging. Het is uiterst belangrijk dat u uw roetfilter eens in de zoveel tijd laat reinigen. Waarom? Aangezien er motorproblemen kunnen ontstaan en de uitstoot van uw voertuig wordt steeds meer bij een verstopte roetfilter. U kunt ervoor kiezen om een nieuwe roetfilter aan te schaffen. Deze kosten kunnen oplopen van €800,- tot €1800. Het professioneel laten reinigen van uw roetfilter kost u slechts €299,-.

Regelmatig krijgen wij de vraag of het roetfilter verwijderd kan worden uit het voertuig. Dit raden wij sterk af, aangezien u beboet kunt worden voor het rijden zonder roetfilter. Het is dus wettelijk verplicht om een roetfilter in uw voertuig te hebben. Voor ieder type auto kunnen wij een diagnoserapport maken en het filter reinigen.
Het laten reinigen van uw roetfilter bij Track-Motion is een zeer verstandige keuze. Wij zorgen er namelijk voor dat uw roetfilter weer als nieuw wordt. Wij reinigen uw roetfilter met een professionele roetfilter reinigingsmachine. Het reinigen wordt dus machinaal uitgevoerd. Dit is hoe wij te werk gaan:

  1. Een diagnose van uw voertuig maken.
  2. Eventuele motorproblemen vaststellen.
  3. Algemene controle voertuig (overige filters en dergelijken).
  4. We onderzoeken de mate waarin het roetfilter is bevuild.
  5. Rapportage van voor- en na de reiniging.

Klaar terwijl u wacht!

Gebruikt u uw voertuig dagelijks of heeft u uw voertuig nodig voor uw werk? Bij ons kunt u wachten op de reiniging! Klaar terwijl u wacht service bij Track-Motion. Binnen slechts 1.5 uur is er een roetfilter-diagnose gemaakt en uw roetfilter volledig gereinigd. Door ons geavanceerde roetfilter reinigingsmachine hoeven wij het roetfilter niet te forceren of open te maken. De machine reinigt het roetfilter en deze kan weer jarenlang mee.

Roetfilter_roet_filter_reiniging_reinigen_storing_roetfilterstoring_motorstoring