Chiptuning Track-Motion.nl

VRAAG NAAR DE MOGELIJKHEDEN

Chiptuning Track-Motion.nl

Chiptuning

Chiptuning is het elektrisch opvoeren van moderne automotoren. Hierbij ontstaat een prestatieverbetering van de auto. Wij maken hierbij gebruik van software op maat die de motorprestaties verhogen. De meeste motoren in moderne auto’s worden door een Electronic Control Unit (ECU) aangestuurd. De ECU regelt onder meer de hoeveelheid brandstof dat wordt ingespoten, de turbodruk, de stand van het gaspedaal en het ontstekingstijdstip. Het is dus duidelijk dat de ECU een ontzettend belangrijk en invloedrijk onderdeel is van de auto. Chip-Motion beschikt over geavanceerde apparatuur waarmee wij de software van de ECU kunnen aanpassen. Door de aanpassingen in de software, kunnen wij de motor anders afstellen. Denk hierbij aan het aanpassen van het vermogen, de snelheidsbegrenzer uitschakelen, brandstofregeling en aanpassen van parameters in de ECU.

De ECU (motormanagement/motorcomputer) in de motor bevat software. Wij kunnen deze software op maat aanpassen, zonder dat de motor onherstelbaar beschadigd raakt. Wij chiptunen door de parameters opnieuw op elkaar af te stemmen. Dit resulteert bij motoren met turbo of een andere vorm van laaddrukvermogen van 20 tot 40% prestatieverbetering. De prestaties met betrekking tot koppel (trekkracht) en het vermogen (topsnelheid) zullen hierbij verhoogd worden. Als uw auto over een atmosferische motor beschikt is de winst 6 tot 8%, waardoor uw auto sneller optrekt en de topsnelheid wordt verhoogt.

Fabrikanten chiptunen niet, maar wat is hier de reden van? Fabrikanten leveren tegenwoordig auto’s in veel verschillende uitvoeringen. Zo heeft de fabrikant een groot assortiment en is het de consument die veel keuze heeft in het aanbod. Hierdoor ontstaat een vermogensverschil in éénzelfde soort motorblok. Dit heeft alles te maken met de financiële belangen van de fabrikant. Wij kunnen deze waardes van de ECU aanpassen, waardoor er een vermogenstoename ontstaat in het motorblok. Uiteraard doen wij dit binnen de veiligheidsmarges van de fabrikant.

Stage 2 of Eco Chiptuning

Stage 2 chiptuning is een andere vorm van chiptuning. Het vermogen en koppel worden sterk aangepast, hierdoor zal de acceleratie van de motor aanzienlijk beter zijn. Bij Eco chiptuning zorgen wij ervoor dat u meer brandstof bespaart tijdens het rijden. Dat komt doordat de parameters worden nog meer aangepast. Daarnaast passen wij een uitgebreider programma toe tijdens het chiptunen.

Eco chiptuning richt zich speciaal op brandstofbesparing. Dit is vooral aantrekkelijk voor bedrijven die veel met auto’s werken. Eco chiptuning richt zich dus niet op prestatieverbetering met betrekking op het vermogen en trekkracht. Het bevordert dus niet de rijprestaties, maar de brandstofbesparing van een auto. Wij realiseren dit door de koppel te verhogen en de schakelpunten aan te passen. Daarnaast passen wij het domein aan waar de auto geen trekkracht heeft. U kunt met onze Eco chiptuning tot wel 15% brandstof besparen.

Sommige motoren bevatten een extra beveiliging in de motorcomputer. Bepaalde motoren die gemaakt zijn vanaf 2010 kunnen deze beveiligingssoftware hebben. Als uw motorcomputer deze software heeft passen wij de bootmode toe, waardoor het OBD chiptunen weer mogelijk is. Wij unlocken de motorcomputer, daarbij wordt de computer gedemonteerd en vrijgeschakeld. Daarna schrijven wij de aangepaste date in de computer. In totaal neemt dit proces gemiddeld 2 uur in beslag.

Resultaten chiptunen bij Chip-Motion:

  • De trekkracht van uw voertuig kan met meer dan 30% toenemen.
  • Het vermogen van uw voertuig kan met meer dan 25% stijgen.
  • U kunt tot 15% van uw brandstofkosten bespraken door chiptuning bij Chip-Motion.
  • Het rijcomfort en rijplezier zal gegarandeerd toenemen.
  • Auto’s met een turbo of andere vorm van laaddrukvermogen hebben een prestatieverbetering van 20 tot 40%.
  • Eco chiptuning van Chip-motion resulteert tot een brandstofbesparing van 15%.

DSG TUNING

Na het chiptunen van uw auto kunt u als aanvulling uw VAG automatische versnellingsbak laten tunen bij Chip-motion. Dit kan bijvoorbeeld een DSG of Stronic versnellingsbak zijn. Het is zelfs mogelijk dat het essentieel is om uw automatische versnellingsbak te laten tunen, nadat u uw voertuig heeft laten chiptunen. De reden hiervan is dat de automatische versnellingsbak de koppel moet kunnen verdragen.

De Direct Shift Gear oftewel DSG is een van de betere automatische versnellingsbakken. De DSG versnellingsbakken kunnen, zonder dat de software moet worden aangepast, +/- 400 Nm koppel aan. DSG versnellingsbakken werken met een dubbele koppeling. Door deze combinatie van koppelingen rijdt uw voertuig sportief, maar ook brandstofverbruiksvriendelijk.

Het komt zeer geregeld voor dat mensen merken dat hun voertuig niet de maximale prestaties geeft. Dit komt onder andere door de DSG versnellingsbak die niet volledig is geoptimaliseerd. Op het moment dat u uw voertuig laat optimaliseren in een hogere stage raden wij u aan om uw DSG versnellingsbak te laten aanpassen. Wij bij Chip-Motion beschikken over geavanceerde apparatuur waarmee wij uw automatische versnellingsbak kunnen tunen. Dit kan uiteindelijke problemen met uw voertuig voorkomen. Naast het voorkomen van problemen optimaliseert DSG-tuning bij Chip-Motion ook direct uw rijcomfort. Uiteraard doen wij dit binnen de veiligheidsmarges van de fabrikant.

Voor meer informatie over chiptuning, de manier hoe wij te werk gaan en de overige diensten die wij aanbieden, verwijzen wij u naar www.chip-motion.nl.

Heeft u vragen? Neem dan gerust contact op! Contactpagina